GalaxyPlaza regisztrációs adatlap

 • Tagfelvételi kérelem a Vállalkozók Szövetségébe

  Tagfelvételi kérelem a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) szervezetébe.

  Ezen űrlap kitöltésével pártoló tagi kérelmet nyújtasz be a Vállalkozók Szövetségéhez. Minden adatot bizalmasan kezelünk, azt harmadik féllel nem osztjuk meg. A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (továbbiakban: VSZ) a tevékenységét az 1989. évi II. tv. alapján végzi.

  A Vállalkozók Szövetsége honlapja itt érhető el.

  A VSZ Galaxy Kártya (galaxycard) programja segítségével évente sok ezer új vásárlót/megrendelőt szerezhetsz.

  A VSZ-be való belépésével elfogadod az ingyenes, 450 polcos webáruházat, amelynek értéke 1,2 millió forint. A kérelem kitöltése egyben regisztráció a GalaxyPlaza oldalaira, ahol berendezheted az üzletedet, ismertetheted szolgáltatásaidat.

  Ha VSZ-tagság nélkül kívánsz kereskedni ill. szolgáltatásaidat bemutatni, lépj kapcsolatba velünk, és jelezd ezt a kapcsolati űrlapon.

  A kitöltésben segítenek a mezők alatti tájékoztatók.

 • Név

 • Kapcsolat

 • Add meg lakcímedet, amely a személyi okmányodban szerepel. Természetesen elérhetőségi címedet is megkérdezzük, ha az nem azonos a lakcímeddel. Lakcímed megadásakor írd be az irányítószámot, a települést, az utca, házszámot, valamint az emelet, ajtót is.
 • Add meg az elérhetőségedet, ha az más, mint a lakcímed, amely a személyi okmányodban szerepel. A címed megadásakor írd be az irányítószámot, a települést, az utca, házszámot, valamint az emelet, ajtót is.
 • Required phone number format: (##) ###-####
  Add meg mobil telefonos elérhetőségeidet. Helyes formátum: (12) 345-6789
 • Required phone number format: (##) ###-####
  Add meg mobil telefonos elérhetőségeidet. Helyes formátum: (12) 345-6789
 • Required phone number format: (##) ###-####
  Add meg munkahelyi telefonos elérhetőségeidet. Helyes formátum: (12) 345-6789
 • Required phone number format: (##) ###-####
  Add meg otthoni telefonos elérhetőségeidet. Helyes formátum: (12) 345-6789
 • Add meg skype kapcsolatodat.
 • Magamról

 • Add meg születési helyedet: a települést és az országot is, ha az NEM Magyarország.
 • Add meg a személyi okmányodban szereplő hivatalos születési idődet. Helyes formátum: éé/hh/nn.
 • Add meg vállalkozásod pontos nevét és székhelyét, valamint adószámát.
  Kedvezményeket csak vezető tisztviselő/tulajdonos ill, egyéni vállalkozó adhat.
 • Add meg vállalkozásod fő tevékenységét és a tagok számára biztosított esetleges kedvezményeket. A kedvezmény lehet mennyiségi, százalékos, további szolgáltatás stb.
 • Miben tud segíteni neked a Vállalkozók Szövetsége?

  Akár az összes opciót választhatod.
 • Miben tudnál segíteni a Vállalkozók Szövetségének?

 • Mennyi időt tudnál rászánni a kitűzött cél megvalósítására?
 • Jelszó

 • Kereskedői és szolgáltatói csomagok

  Csak egy csomagot választhatsz. A csomagok árait ide kattintva tekintheted meg.

 • Nyilatkozatok

 • A kedvezmény és mértékének megadásával vállalom, hogy a Galaxy Kártya (galaxycard) logóval megjelenő vásárló/ügyfél számára biztosítom a jelzett feltételeket. A kedvezmények és annak mértékének megváltoztatása a VSZ számára 30 nappal a módosítás időpontja előtt csak előzetes, írásos tájékoztatás alapján lehet. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell az új kedvezményeket és azok mértékét, valamint a változás pontos időpontját.
 • Felhasználói feltételek


  Bemutatkozás

  A GalaxyPlaza azzal a céllal jött létre, hogy segítse a vállalkozásokat abban, hogy terméküket ill. szolgáltatásukat megismertessék, értékesítsék, valamint a már megszerzett piacaikat bővítsék.


  Általános információk

  A Galaxy Kártya Program címe:
  GCM LLC
  2015 S. Tuttle Ave,
  Sarasota, FL 34239 USA
  Ny. sz.: L05000000308
  Adósz.: 42–1655936
  E-mail: info@galaxynetplaza.com

  Bármilyen kérdésed vagy kérésed van, lépj velünk kapcsolatba!

  Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

  Ha barterajánlatod van, keresd meg a GActiont (office@gaction.info)!

  Médiajánlatunkat kérd e-mailben (office@gaction.info)

  Szolgáltatásainkat a GAction értékesíti, lépj kapcsolatba velük a tarifákat és kedvezményeket illetően (office@gaction.info).


  ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KERESKEDŐKNEK
  Engedély

  A kereskedők és szolgáltatók az értékesítés során – többek között – a felhasználói feltételekben megnevezett jogszabályok betartásával értékesíthetik termékeiket és szolgáltatásaikat. Előfordulhat azonban, hogy azon vállalkozás, melynek székhelye/telephelye az USA területén kívül van, a székhelye/telephelye szerinti ország jogszabályait is figyelembe kell vennie. Európai Unió állampolgárai részére az EU határozatai is irányadóak.


  Felelősség

  A GalaxyPlaza oldalain megjelenő termék ill. szolgáltatás minőségi vagy garanciális problémáival minden esetben a kereskedőhöz/szolgáltatóhoz kell fordulni. Ebben a kérdéskörben a GalaxyPlaza minden felelősséget elhárít.
  Mielőtt bármilyen terméket vagy szolgáltatást vásárolsz, arra bátorítunk, hogy lépj kapcsolatba a kereskedővel/szolgáltatóval, és tisztázd a kereskedő/szolgáltató termékre vonatkozó saját (további) feltételrendszerét. A kereskedő üzleti honlapján találhatsz kiegészítő információkat a termékek mennyiségi, minőségi adataira, szállításra és fizetési feltételekre vonatkozóan.

  A GalaxyPlaza tulajdonosai nem vállalnak felelősséget azért, ha a termék és/vagy szolgáltatás megvásárlásától a vevő technikai problémák miatt esett el (pl. interferencia). A kereskedő feladata a terméket a vásárlóhoz juttatni.

  Amennyiben a GalaxyPlaza oldalain olyan terméket/szolgáltatást találsz, mely a lentebb írt tiltott kategóriákba/termékek körébe esik, kérjük, jelezd!
  E-mail: info@galaxynetplaza.com.


  Felhasználás

  Regisztrálni áruházunkban 13. év betöltése után lehet. Kiskorúak vásárlása esetén a kereskedőnek/szolgáltatónak lehetnek további feltételei, melyeket – mielőtt még vásárolnál, tisztázz! A szolgáltatások igénybevételével igazolod, hogy elmúlt 13 éves.
  Az XXX termékek megvásárlása kizárólag nagykorú vásárlóknak biztosítottak.

  A szolgáltatások használatával elismered és vállalod, jogod van ezen felhasználói feltételrendszer teljes körű vállalására, valamint arra, hogy megfelelsz a Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat használati feltételeinek. Ha csak böngészed weboldalunkat, és még nem regisztráltál, a webhely használatát akkor is ezen irányelvek szabályozzák. Ha nem értesz egyet a Felhasználói feltételekben ill. Üzletszabályzatban foglaltakkal, nem használhatod a szolgáltatásokat.


  Szállítás

  Arra bátorítjuk a kereskedőket/szolgáltatókat, hogy a termékek és szolgáltatások átadása/biztosítása mindig dokumentált legyen, ez mind a vásárló, mid az eladó érdeke.

  A szállítási határidők feltüntetése a kereskedő/szolgáltató kötelessége.

  A szállítási díjak feltüntetése kötelező, azon túl további díjak nem számolhatóak fel.


  Termékek/szolgáltatások árai

  A termékek és szolgáltatások árai az oldalon különbözőek lehetnek. Az ár – javaslatunk szerint – tartalmazza az áru/szolgáltatás áfáját, amennyiben a kereskedő/szolgáltató székhelye/telephelye az EU területén van, továbbá az értékesítés során az EU egy országába szállít.
  Az USA-beli székhelyű/telephelyű cégek esetében, ahol USA területére szállítanak – az árak zömében áfamentesek. Mindazonáltal a kereskedők és szolgáltatók számára azt ajánljuk, hogy a székhelyük/telephelyük szerint irányadó jogszabályokat is ismerjék meg!
  Az árak esetében fel kell tüntetni, hogy tartalmaz-e áfát, és annak százalékkulcsát is.
  Mielőtt vásárolnál, kérjük, nézz utána az áraknak! Továbbá vegyed figyelembe azt is, hogy az árak milyen mennyiségre és fizetőeszközre vonatkoznak.
  A GalaxyPlaza üzleteiben megjelenő árak alapértelmezetten HUF (magyar Ft) pénznemben szerepelnek.


  Garancia, csere

  Minden kereskedő/szolgáltató köteles a vásárlás előtt közölni, hogy a termék vagy szolgáltatás milyen garancia alá esik (teljes vagy részleges), valamint azt is, hogy milyen időintervallumra terjed ki a garancia.
  A kereskedőnek/szolgáltatónak a bontatlan csomagolású árut – az áru kézhezvétele után – 8 napig ki kell cserélnie. Ennek részleteit – vásárlás előtt – mindig tisztázd a kereskedővel.
  A kereskedő vállalhat több, mint 8 napos garanciát, de ennél rövidebb időintervallum szabályellenes.

  Alapvető szabályok kereskedőknek és vásárlóknak
  Szabályok a látogatók és a vevők számára

   a vevőnek be kell tartania az Üzletszabályzatban és a Felhasználói feltételekben foglaltakat
   a vevőnek meg kell fizetnie a termékhez járó áfát és adókat
   a vevőnek azt tanácsoljuk, mielőtt vásárolna, bizonyosodjon meg a vásárlás feltételeiről, az árakról, a cseréről, a garanciákról stb.
   a regisztráció során valós adatokat adj meg, teljes mértékben ki kell tölteni a regisztrációs adatlapot, továbbá engedélyt adsz arra, hogy a regisztráció során megadott szükséges adatokat – vásárlás esetén – megosztható legyen a kereskedővel/szolgáltatóval
   elfogadod a GalaxyPlaza használata során az Üzletszabályzatban szereplő internet etikettet
   tilos a GalaxyPlaza rendszerében a spam, e-mail „elárasztás”
   a látogatók számára a fentiek irányadóak.

  Amennyiben ezeket a szabályokat nem tartod be, a GalaxyPlaza adminisztrációjának joga van kizárni a GalaxyPlázáról.
  Ha bármilyen kérdésed van, kérjük, fordulj hozzánk: info@galaxynetplaza.com.


  Szabályok a kereskedők/szolgáltatók részére

   a kereskedőnek/szolgáltatónak be kell tartania az Üzletszabályzatban és a Felhasználói feltételekben foglaltakat
   a kereskedőnek/szolgáltatónak tilos olyan árut vagy szolgáltatást árulni, melyért nem kell fizetni
   a kereskedőnek/szolgáltatónak tilos olyan árut vagy szolgáltatást árulni, amely a Felhasználási feltételek ill. az Üzletszabályzat szerint – illegális
   a kereskedő/szolgáltató köteles kicserélni azt a terméket, amely a postázás előtt vagy során sérült meg
   a kereskedő/szolgáltató köteles kiállítani a vásárlás során ill. után a számlát a vevő részére, a számlának tartalmaznia kell az áru/szolgáltatás mennyiségét és díját, az áfa összegét, annak mértékét, és a szállítási költségeket, továbbá a kereskedő/szolgáltató nevét és adózási szempontok szerinti adatait, valamint a vevő adatait, illetve minden további, felszámolt adó és díj mértékét
   a kereskedőnek/szolgáltatónak kötelessége feltüntetni a termék/szolgáltatás megvásárlása feltételeit, egységárat, cserelehetőséget, garanciákat stb.
   a kereskedőnek/szolgáltató a regisztráció során valós adatokat ad meg, teljes mértékben kitölti a regisztrációs adatlapot, engedélyt ad arra, hogy a regisztráció során megadott szükséges adatokat – vásárlás esetén – megosztható legyen a vevővel
   tilos a barter („áruk cserekereskedelme”)
   a kereskedő/szolgáltató nem számolhat fel semmilyen külön díjat a GalaxyPlázán vásárolt termék/szolgáltatás után
   a kereskedőnek/szolgáltató elfogadja a GalaxyPlaza használata során a Felhasználói feltételekben és az Üzletszabályzatban szereplőket, továbbá az internet etikettet és képfeltöltési szabályokat
   tilos a GalaxyPlaza rendszerében a spam, e-mail „elárasztás”
   a kereskedőnek/szolgáltató üzletéhez, oldalához ill. termékéhez/szolgáltatásához kapcsolódó vélemény oldalon köteles kimoderálni a GalaxyPlázára vonatkozó, a netetikettben és más szabályzatokban foglaltakkal ellentétes kommenteket, véleményeket.

  Amennyiben a kereskedő/szolgáltató ezeket a szabályokat nem tartja be, a GalaxyPlaza adminisztrátorának joga van büntetést kiszabni ill. kizárni azt a GalaxyPlázából.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérjük, fordulj hozzánk: info@galaxynetplaza.com.


  Büntetés

  Amennyiben a kereskedő/szolgáltató nem tartja be az Üzletszabályzatban ill. Felhasználói feltételekben és más szabályzatokban foglaltakat, a GalaxyPlaza adminisztrátorának joga van megbüntetni azt.

  Első esetben $1,000, azaz egyezer USD a büntetés, második esetben $3,000, azaz háromezer USD a büntetés, harmadik esetben $5,000, azaz ötezer USD. Minden további esetben ki kell zárni a kereskedőt/szolgáltatót a GalaxyPlázáról.

  Tiltott termék vagy szolgáltatás értékesítése azonnali kizárást és a termék(ek)/szolgáltatás(ok) azonnali eltávolítását vonja maga után.


  Termékszabályok kategóriák szerint
  Termékek/szolgáltatások – kategóriák szerint – értékesítésükhöz kapcsolódó információkkal és a tiltott termékek/szolgáltatások megnevezése


  Alkohol:

  a) 21 éven felüli kereskedő értékesíthet
  b) engedéllyel rendelkezők árulhatnak
  c) 21 éven felüli vásárlók részére
  d) USA-ban az alábbi államokba szállíthat: AZ, CO, CT, DC, FL, HI, IN, MA, MD, MI, MN, NC, ND,
  NH, NY, RI, TX, VA, WI
  e) ismeri és betartja a kereskedő az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  f) a szállítás során a kereskedő betartja az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  g) a tranzakció során betartják a felek az államközi kereskedelmi szabályokat
  A kereskedő feladata, hogy igazolja, mind az értékesítő, mind a vásárló maradéktalanul teljesíti a fenti feltételeket.


  Állat:

  a) élő házi- és vadállatok tartására és szállítására vonatkozó szabályok betartása
  b) engedéllyel rendelkező kereskedők árulhatnak (APHIS Permit Services, USFWS Import/Export Licences)
  c) a kereskedő az idevágó állategészségügyi szabályzókat ismeri és betartja
  d) a nem élő állatok testrészeinek ill. szerveinek, szöveteinek tartására és kereskedelmére vonatkozó jogszabályok ismerete és megtartása (leopárd, antilop, zebra stb. bőre, elefánt- és orrszarvúcsont, medve, hegyi oroszlán testrészei és szervei, szövetei, tengeri emlősök – delfin, bálna, stb. – testrészei és szervei, szövetei stb.)
  e) a kihalt állatok testrészeinek ill. szerveinek, szöveteinek tartására és kereskedelmére vonatkozó jogszabályok ismerete és megtartása
  f) betartják az ENSZ idevágó szerveinek (USFWS) és a WWF szabályzatát e termékek tartását ill. kereskedelmét illetően (kérjük, vedd fel a kapcsolatot az USFWS és a WWF szervezetével!)
  g) mielőtt megkezdenéd állatok vagy azok testrészeinek és szerveinek, szöveteinek tartását és kereskedelmét, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az Egyesült Államok Hal és Vad Szolgálatával (United States Fish and Wildlife Service)
  h) idevágó szabályzók még:
  - Endangered Species Act: 16 USC 1531–1544 (tartalmazza a Convention on International Trade in Endangered Species of Fauna and Flora /CITES/ megállapodást)
  - African Elephant Conservation Act: 16 USC 4201–4244
  - The Lacey Act: 16 USC 3371–3378
  - Migratory Bird Treaty Act


  Hitel ill. bankkártya:

  a) tilos hitel- ill. bankkártyát árulni és vásárolni


  Élelmiszer:

  a) csak olyan terméket lehet árulni, amelyet az idevágó szabályzók alapján becsomagoltnak és biztonságosnak tekintünk
  b) az USA-ban forgalmazott élelmiszerekre vonatkozó szabályzókkal kapcsolatban lépjen kapcsolatba:
  - FDA’s Center for Food Safety & Applied Nutrition
  - USDA’s Food Safety and Inspection Service
  - National Food Processors Association
  c) USA-ba importált termékekkel kapcsolatban: FDA Import Procedures az irányadó


  Veszélyes anyagok:

  a) például: robbanószerek, radioaktív anyagok, nukleáris anyagok, éghető gázok, mérgek, freon, petárdák tűzijátékokhoz, elem, ezek tartozékai ill. maradványai, hulladékai stb. értékesítése általában tilos, de
  b) kizárólag engedéllyel rendelkező kereskedők számára
  c) kizárólag engedéllyel rendelkező vásárlók számára (a kereskedő feladata, hogy hitelt érdemlően igazolja és dokumentálja azt, hogy az idevágó jogszabályoknak megfelelő engedélyekkel rendelkezik mind az eladó, mind a vevő) lehetséges
  d) a kereskedő feladata, hogy a termék ill. annak szállítása biztonságos, tárolása megfelelő legyen, a vevő és harmadik fél számára az egészségre, anyagi javakra nem lehet veszélyes (az eladó feladata, hogy hitelt érdemlően igazolja és dokumentálja ezt)
  e) további információk az USA-ban: EPA


  Dohány és dohányipari termékek:

  a) 21 éven felüli kereskedő
  b) engedéllyel rendelkező árulhat
  c) 21 éven felüli vásárló részére
  d) a kereskedő ismeri és betartja az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  e) a kereskedő a szállítás során betartja az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  f) a tranzakció során betartják a felek az államközi kereskedelmi szabályokat


  Lőfegyver, kés és kiegészítő termékek:

  a) 21 éven felüli kereskedő
  b) kizárólag engedéllyel rendelkező árulhat
  c) 21 éven felüli vásárló részére
  d) kizárólag engedéllyel rendelkező vásárolhat (az eladó feladata, hogy hitelt érdemlően igazolja és dokumentálja azt, hogy az idevágó jogszabályoknak megfelelő engedélyekkel rendelkezik mind az eladó, mind a vevő)
  e) a kereskedő ismeri és betartja az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  f) a kereskedő a szállítás során betartja az idevágó állami és a szövetségi jogszabályokat
  g) a tranzakció során betartják a felek az államközi kereskedelmi szabályokat
  h) 21 éven felüli gyűjtők számára lefojtott fegyver elérhető
  k) nem engedélyezett termékek és kiegészítőik elektronikus, képi vagy hangi bemutatása tilos
  l) Az USA tagállamai különbözőképpen szabályozták a fegyvertartás szabályait, mielőtt kereskedne a termékekkel, kérjen részletes információt saját és a célország szabályairól


  Felnőtt tartalmak:

  a) tilos a gyermekpornográfia, a „gyermekerotika”, a „gyermek nudizmus”, a prostitúció, a nekrofília, az állatok vagy a szex bemutatása ilyen kontextusban stb. ill. ehhez kapcsolódó bármilyen termék vagy szolgáltatás kereskedelme és értékesítése
  b) engedéllyel rendelkező kereskedők, 21 éven felüli vásárló számára azonban értékesíthetnek termékeket és szolgáltatásokat, amennyiben azt lehetővé teszik az idevágó jogszabályok


  Használt ruha:

  a) engedélyezett, kivéve fehérnemű


  Gyűlöletkeltő tartalmak:

  a) tilos minden olyan termék vagy szolgáltatás bemutatása és kereskedelme, amely mást nemre, fajra, felekezetre vagy egyéb hovatartozás okán intoleranciára vagy más megnyilvánulásra biztat (ide tartozhat: bármilyen tárgy, könyv, film, zene stb.)
  b) tilos náci ill. neonáci termék vagy szolgáltatás bemutatása és kereskedelme
  c) bármilyen etnikum bemutatása elektronikusan vagy materiálisan, amely azt a célt szolgálja, hogy lejárassa az adott etnikumot
  d) tilos azon termék/szolgáltatás bemutatása és kereskedelme, amely rasszista ill. történelemtagadó
  e) Bővebben erről az ENSZ Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozata


  Kereskedelmi bélyeggel ill. védjeggyel ellátott termékek:

  a) csak olyan kereskedelmi bélyeggel ill. védjeggyel ellátott termék valamint szolgáltatás értékesíthető, amelyre a kereskedőnek/szolgáltatónak van a védjegy vagy bélyeg tulajdonosától/hivatalos forgalmazójától engedélye
  b) amennyiben ez szükséges – felszólításra – a kereskedőnek/szolgáltatónak azonnal igazolnia kell azt
  c) bővebben erről:
  - US Copyright Law and
  - US Trademark Law,
  - The Berne Convention
  d) bővebb információ:
  - US Copyright Office
  - International Trade Mark Association
  e) domain névvel kapcsolatban: Anticybersquatting Consumer Protection Act, 1999


  Művészeti termékek:

  a) művészeti termékek kereskedelme lehetséges az alábbiak fenntartásával
  b) a kereskedő igazolni tudja, hogy a művészeti termék a tulajdonában áll, ill. bemutatás, értékesítés céljából a tulajdonos a kereskedőnek átadta azt
  c) a kereskedő/tulajdonos rendelkezik olyan hiteles irattal, amely a termék eredetiségét igazolhatja, továbbá az okot, amellyel a terméket tulajdonában tartja
  d) amennyiben ez szükséges – felszólításra – a kereskedőnek/tulajdonosnak igazolnia kell azt
  e) természeti, történelmi és kihalt népek kultúrájának, valamint tárgyainak kereskedelme – kizárólag engedéllyel lehetséges (pl. indián, hawaii stb.)
  f) az e) pontban felsorolt népek tárgyai másolatainak értékesítése engedélyezett
  g) temetkezési termékek kereskedelme engedélyezett kivéve, a humán eredetűek


  Természeti képződmények:

  a) természeti képződményekre vonatkozó kereskedelmi tiltások: tilos a cseppkő (The Federal Cave Resources Protection Act of 1988), geológiai és a Déli ill. Északi sarki kutatási anyagok stb. kereskedelme
  b) drágakövek és féldrágakövek, ásványok kereskedelme engedélyezett


  Adományozás:

  a) csak konkrét okkal lehet adományozásra felhívni a GalaxyPlaza látogatóit, vevőit
  b) meg kell nevezni az adakozás okát, a szükséges adomány mértékét
  c) az idevágó jogszabályok alapján minden adományozónak, ha azt igényli, igazolást kell kiállítani az adományról és annak mértékéről


  Numizmatika és kapcsolódó tárgyak:

  a) lehetséges papír- és fémpénzek numizmatikai kereskedelme
  b) bővebbet erről: American Numismatic Association


  Használt kozmetikum:

  a) használt kozmetikumok kereskedelme tilos
  b) bővebbet erről: The US Food and Drug Administration


  Postai termékek:

  a) bélyegkereskedelem engedélyezett
  b) a muzeális értékű bélyegek kereskedelmére a Művészeti termékek kategóriájában leírtak az irányadók
  c) azon termékek kereskedelme, amelyre kizárólag a US Postnak van engedélye – tiltott


  Gyógyszerek, gyógyászati szerek, gyógyászati segédeszközök:

  a) tilos narkotikumok, szteroidok és bármilyen természetes vagy szintetikus kábítószer (pl. GHB, extasy stb.) és ezekhez kapcsolódó eszközök (pl. ópiumpipa stb.) bemutatása és kereskedelme (erről bővebbet: Schedules I, II, III, IV or V of the Uniform Controlled Substances Act, 21 U.S.C. 801 et seq.)
  b) értelmező rendelkezések:
   narkotikumnak, szteroidnak ill. kábítószernek minősül az a termék, mely az alábbi jogszabályok hatálya alá esik:
   Schedules I, II, III, IV or V of the Uniform Controlled Substances Act, 21 U.S.C. 801 et seq.
   21 U.S.C. 863
   21 U.S.C. 812
  c) gyógyhatású szerek, receptre kiadott gyógyszerek kereskedelme engedélyezett, amennyiben:
   a kereskedő feladata a recept ellenőrzése, bevonása és dokumentálása
   a kereskedő feladata a termékleírásban közölni a termék hatékonyságával, gyógyhatásával kapcsolatos információk megjelenítése, valamint a helytelen használat okán esetlegesen kialakuló károsodások megnevezése, leírása (termékleírás és használati útmutató)
   a kereskedőnek kötelessége a termékleírás és használati útmutató csatolása szállításkor
  d) gyógyászati segédeszközök (pl. művégtag, kontaktlencse stb.) bemutatása és kereskedelme engedélyezett a c) pontban foglaltak szerint
  e) gyógyító tevékenység bemutatása és gyógyító szolgáltatások ajánlása engedélyezett (pl. fogászati tevékenység stb.), feltéve, ha a tevékenységre a szakhatóságtól engedélye van a szolgáltatónak
   ebben az esetben fel kell tüntetni a szolgáltató nevét, pontos címét, telefonszámát, üzleti nevét, ha van
   továbbá közölnie kell, hogy a tevékenységére mely szakhatóság mikor és milyen érvényben lévő engedélyt bocsátott ki


  Embargó alá eső országokkal ill. azok állampolgáraival folytatott kereskedelem:

  a) tilos az ún. "latorállamokkal" vagy azon államok polgáraival folytatott kereskedelem
  b) az ún. „latorállamok” a következők: Kuba, Irán, Szudán, Koreai NDK, Líbia (az országlista változhat!)
  c) bővebbet erről:
   US Department of Treasury Office of Foreign Assets
   Department of Commerce Bureau of Industry and Security
  d) tiltás alá eső személyek, akikkel tilos mindenfajta kereskedelem, bővebbet erről:
   Office of Foreign Assets Control
   Denied Persons List


  Kormány dokumentumai:

  a) tilos az alábbiak kereskedelme:
   hivatalos, nem publikus dokumentumok, anyagok
   bármiféle azonosításra alkalmas irat (pl. személyigazolvány, útlevél, jogosítvány stb.)
   személyes adatok (pl. név, aláírás, szig. szám, TB-kártya szám stb.)
   végzettséget, iskolai képesítést igazoló irat (pl. iskolai bizonyítvány)
   bármilyen engedély, amelyet az államigazgatás vagy más szerv bocsátott ki
   tömegközlekedésre vonatkozó anyagok (pl. kereskedelmi légitársaság, vonatok, buszok hivatalostól eltérő menetrendje stb.)
  b) muzeális értékű iratok, tárgyak (pl. menetrend, műszaki leírás, bizonyítvány, kitüntetés, legalább 20 éve lejárt US útlevél, dedikált termékek stb.), érvényben lévő, hivatalos szerv által kibocsátott menetrendek bemutatása és kereskedelme engedélyezett


  Humán eredetű termékek:

  a) tilos az emberkereskedelem, az emberi test, az emberi test bármilyen részének, szervének vagy szövetének kereskedelme (pl. szív, máj, vese, vér, csont, izület, ivarszervek és -sejtek stb.)


  Illegális cselekményre biztatás:

  a) tilos az illegális cselekményekre buzdítás, ezen cselekmények bemutatása, az ezzel kapcsolatos elektronikus vagy materiális tárgyak bemutatása és kereskedelme


  Szerencsejátékok:

  a) engedéllyel rendelkező kereskedők számára lehetséges
  b) a kereskedő/forgalmazó/szolgáltató rendelkezik olyan hiteles irattal, amely igazolja a kereskedéshez ill. a szerencsejátékhoz kötődő engedélyek érvényességét
  c) amennyiben ez szükséges – felszólításra – a kereskedőnek/forgalmazónak/szolgáltatónak igazolnia kell azt


  Hobbi, gyűjtemények:

  a) olyan termékek és szolgáltatások bemutatása és kereskedelme engedélyezett, amely a Hobby Protection Act hatálya alá esik (pl. politikai cselekmény, amely más kategóriák szerint tiltott – pl. emberiségellenes volt – nem tartozik bele ebben a kategóriába, ezért az ezzel kapcsolatos tárgyak, anyagok stb. bemutatása és kereskedelme tiltott)


  Ingatlan:

  a) engedéllyel rendelkező ingatlanforgalmazók és -kereskedők számára lehetséges
  b) erről bővebb az Association of Real Estate Licence Law Officials hivatalos oldalán található
  c) a kereskedő/forgalmazó rendelkezik olyan hiteles irattal, amely az ingatlan tulajdonjogát igazolhatja, továbbá az okot, amellyel az ingatlant értékesítheti (pl. megbízás a tulajdonostól az ingatlan értékesítésére)
  d) amennyiben ez szükséges – felszólításra – a kereskedőnek/forgalmazónak igazolnia kell azt


  Temetkezési termékek és kellékek:

  a) temetkezési kellékek és termékek bemutatása és kereskedelme engedélyezett (pl. özvegyi gyászruha, koporsó, gyertya stb.) mindaddig, míg az át nem lépi az obszcenitás határait
  b) egyes termékekre a Gyógyszerek, gyógyászati szerek és gyógyászati segédeszközök kategóriában írtak az irányadók
  c) humán eredetű temetkezési termékek kereskedelme tiltott


  Szoftverek:

  a) HTML és Javascript kódok, digitális és más termékek bemutatása és kereskedelme lehetséges figyelemmel a Kereskedelmi bélyeggel és védjeggyel ellátott termékek kategóriában írtakra
  b) tilos az alábbi termékek bemutatása és kereskedelme:
   illegálisan másolt videojátékok, szoftver programok, CD-ROM-ok, DVD-k, CD-k, egyéb adathordozók stb.


  Bónuszok, jóváírások stb.:

  a) tilos a bónuszok, jóváírások, díjak, sorsjátékok, tombolák stb. kereskedelme


  Nem kért áruk és szolgáltatások

  a) tilos a nem kért árukkal és szolgáltatásokkal való kereskedelem
  b) a nem kért terméket vagy szolgáltatást köteles teljes egészében visszaváltani ill. visszafizetni a kereskedő átvétel után 1 éven belül, ha azt a vevő kéri

   

  GalaxyPlazaval folytatott kommunikáció

  Közted és a GalaxyPlaza között zajló kommunikáció elektronikus úton történik, akár a webhelyek használatával, akár e-mailben, akár olyan formában, hogy a GalaxyPlaza értesítéseket tölt fel a szolgáltatásokra vagy e-mailben kapcsolatba lép veled. A szerződéssel kapcsolatos ügyintézés esetére
  - beleegyezel, hogy a GalaxyPlaza elektronikus formában kommunikál veled, illetve
  - tudomásul veszed, hogy a GalaxyPlaza által feléd elektronikus úton közvetített összes használati feltétel, Felhasználói feltételek, Üzletszabályzat, értesítés, közlés és egyéb kommunikáció megfelel minden olyan jogi követelménynek, mint az említettek írásos formája.

  Az előzőekben felsoroltak nincsenek hatással elidegeníthetetlen jogaidra.


  A szolgáltatások hatálya

  A Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat érvényes és hatályos marad mindaddig, amíg a szolgáltatásokat használod, ill. regisztrált tag vagy. Tagságodat bármikor, bármilyen okból megszüntetheted és leiratkozhatsz az oldalról. A tagság akkor is megszűnik, ha a GalaxyPlaza írásos formában vagy e-mailben elküldi neked a megszakításról szóló értesítést. A GalaxyPlaza adminisztrátora megszakíthatja a webhelyünkhöz való hozzáférésedet. A GalaxyPlaza bármilyen okból felfüggesztheti a tagságodat; ez a felfüggesztés akkor lép érvénybe, amikor a GalaxyPlaza elküldi neked az erről szóló értesítő e-mailt – a tagság megkezdésekor, vagy bármikor később megadott e-mail címre. Ha a GalaxyPlaza a Felhasználói feltételek megszegése miatt függeszti fel a tagságodat, az esetlegesen fel nem használt előfizetési összegek után nem jár visszatérítés.

  A Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat pontjai a Felhasználói feltételek megszűnését követően is érvényben maradnak.

  Saját magadon kívül más személy nevében nem regisztrálhatsz (felhasználói) fiókot (cég esetén – cég képviselője/megbízottja regisztrálhat).

  Továbbá nem használhatod, vagy nem kísérelheted meg használni mások (felhasználói ill. üzleti) fiókját, és szolgáltatásaink segítségével nem hozhatsz létre nem létező személynek felhasználói fiókot.


  A webhelyen található szolgáltatások tulajdonjoga

  A GalaxyPlaza rendelkezik a szolgáltatások összes tulajdonjogával és fenntartja azokat.
  A szolgáltatások tartalmaznak szerzői jogvédelem alatt álló anyagokat, védjegyeket és egyéb tulajdonjogi adatokat („szellemi termék”), amelyekkel a GalaxyPlaza és a licence-kibocsátók rendelkeznek, ideértve más GalaxyPlaza tagokat is. Az ilyen szellemi terméket nem másolhatod, nem módosíthatod, nem teheted közzé, nem közvetítheted, nem forgalmazhatod, nem adhatod elő, nem jelenítheted meg vagy adhatod el ezen szellemi termékeket; az, hogy a szolgáltatásokon keresztül ilyen szellemi termékek jutnak el hozzád, nem ruház rád vagy bármely harmadik félre semmilyen jogot, jogcímet vagy érdekeltséget az említett szellemi termékekhez vagy termékekre, ideértve korlátozás nélkül bármely szellemi termékhez kapcsolódó jogot, ami bármely (az alábbiakban meghatározott) tartalomhoz vagy anyaghoz kapcsolódik. Kivéve az olyan szellemi termékeket, amelyek közkincsnek (public domain) számítanak, vagy amelyekhez írásos engedélyt kaptál.


  Harmadik fél által megjelenített tartalmak

  Lehetséges, hogy a webhely használata közben hozzáférsz a többi tagtól, hirdetőtől és más, harmadik féltől származó tartalomhoz. Mivel az ilyen tartalmakat nem ellenőrizzük,
   tudomásul veszed, hogy a GalaxyPlaza nem felelős az ilyen tartalmakért, továbbá
   a GalaxyPlaza nem garantálja az ilyen tartalmak pontosságát ill. valóságtartalmát, továbbá nem vállal felelősséget a többi tag, hirdető és más, harmadik fél által hozzáférhetővé tett akaratlan, kifogásolható, pontatlan, félrevezető vagy jogszabályba ütköző tartalmakért.


  Jogszabályi háttér

  Tevékenységünkre az USA szövetségi és Florida állam jogszabályai az irányadóak. Vitás esetben a látogató és felhasználó elfogadja az Orlando Megyei Bíróság (FL, USA) kizárólagos illetékességét.

  Ezen Felhasználói feltételekre Florida állam törvényei vonatkoznak, de nem helyeznek hatályba olyan alapelveket, amelyek azt célozzák, hogy biztosítanák a törvények más hatáskörben történő alkalmazását. Ezen Felhasználói feltételekkel kapcsolatos bármilyen követelés vagy vita esetén (kivéve a továbbiakban tárgyalt gyorsított bírósági beavatkozást vagy méltányos jóvátételt), ahol a követelt kártérítés összege nem haladja meg az ötezer USD-t ($5.000), lehetőség van költséghatékony távoli képviseletre, amelyről a kártérítést követelő fél dönthet. Az ilyen eljárást egy olyan alternatív vitamegoldásokat (ADR) szolgáltató félen („ADR-szolgáltató”) keresztül történik, amely az eljárásokat a jelen fejezetben lefektetett módon és az ADR-szolgáltatókat kötő szabályok betartásával vezeti le, kivéve, ha ezek a szabályok összeütközésben vannak a Felhasználói feltételekkel.

  Az ADR-szolgáltatót az eljárást követelő fél ajánlja, a másik fél pedig nem utasíthatja el azt megalapozatlan okból.

  Az ADR-szolgáltatóra és a felekre a következő szabályok vonatkoznak:
   az eljárás intézése telefonon, interneten ill. kizárólag írásban történik – a kívánt intézési módot az eljárás kezdeményezője választja ki
   az eljárás teljes egészét angolul kell lefolytatni, vagy bármely olyan egyéb nyelven, amelyben a felek kölcsönösen megegyeznek
   az eljárás során nem kerülhet sor a felek vagy tanúk személyes megjelenésére, kivéve, ha ebben a felek kölcsönösen megegyeznek, továbbá
   a szolgáltató által megállapított kártérítési kérelem benyújtható bármelyik megfelelő hatókörrel rendelkező bíróságnak.

  Mind a két fél viseli a saját költségeit (ideértve az ügyvédi díjakat).
  Az eljárás miatt felmerülő költségeket (pl. az ADR-szolgáltató díját) a felek egyenlően osztják meg egymás között.

  Az előbb felsoroltak mellett azonban a GalaxyPlaza szellemi tulajdonának védelmében bármelyik megfelelő hatókörrel rendelkező bíróságra benyújthat gyorsított bírósági beavatkozás ill. méltányos jóvátétel iránti kérelmet. Fontos, hogy az Ön tartózkodási helyén érvényes törvények eltérhetnek a floridaitól, de mindig a Florida Állam ill. USA szövetségi jogszabályai az irányadóak a szolgáltatások használatára.

  Tudomásul veszed továbbá, hogy kártalanítod ill. felelősségmentesnek tekinted a GalaxyPlázát, annak tulajdonosait, leányvállalatait, társvállalatait, tisztviselőit, egyéb partnereit és alkalmazottait minden olyan veszteség, teher, követelés (ideértve az ésszerű mértékű ügyvédi díjakat is) esetén, amelyek akkor keletkeztek, amikor a szolgáltatásokat a Felhasználói feltételektől eltérően használta, és harmadik fél emiatt követeléseket támasztott a GalaxyPlázával szemben, ill. a Felhasználói feltételek megszegéséből erednek, valamint minden olyan esetben, amikor megszegte a fentiekben felsorolt garanciákat és vállalásokat.

  Ezen Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat képezi a szolgáltatások használatára vonatkozó teljes megállapodást közted és a GalaxyPlaza között. Ha a Felhasználói feltételek vagy az Üzletszabályzat bármely rendelkezése érvénytelennek minősül, a Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat további részei ettől függetlenül hatályosak maradnak.

  Az itt leírtaktól függetlenül a Felhasználói feltételeknek nincs harmadik fél kedvezményezettje, és semmilyen harmadik fél (ideértve a többi tagot is) sem rendelkezik a Felhasználói feltételek bármely pontjának végrehajtási jogával.

  Ha a Felhasználói feltételek bármely rendelkezése érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak minősül, az adott rendelkezést módosítjuk a fentebb leírt jogszabályi hátterére figyelemmel legmegfelelőbb módon, miközben a Felhasználói feltételek többi rendelkezése változatlanul hatályos marad.

  Ha a GalaxyPlaza nem gyakorolja vagy hajtja végre a Felhasználói feltételekben és az Üzletszabályzatban lefektetett bármely jogát vagy rendelkezését, az nem tekinthető az ilyen jogok és rendelkezések jogfeladásának. A Felhasználói feltételek és Üzletszabályzat fejezetcímei csak az olvashatóságot szolgálják, jogi és szerződésbeli következményük nincsen.

  A felmentésre vonatkozó jogszabályok által megengedett mértékig felmented a GalaxyPlaza tulajdonosát az alábbiakkal kapcsolatos minden felelősség alól:
   a szolgáltatásokra feltöltött helytelen vagy pontatlan tartalom, attól függetlenül, hogy a helytelenséget vagy pontatlanságot a szolgáltatások valamelyik felhasználója, egy tag (regisztráltak: vevők és kereskedő/szolgáltatók összesítő megnevezése – továbbiakban tag), vagy a szolgáltatásokhoz használt vagy azokkal társított eszközök vagy programozás okozta
   a szolgáltatás bármely felhasználójának vagy tagjának offline vagy online magatartása
   a telefonhálózat vagy -vonalak, internetes számítógépes rendszerek, szerverek vagy szolgáltatók, számítástechnikai eszközök vagy szoftverek problémái ill. technikai hibái, az e-mail kezelés vagy a tartalomlejátszók internetes vagy bármely webhelyen előforduló, technikai problémákból ill. forgalomtorlódásból adódó hibája, az itt felsoroltak kombinációja, ideértve a felhasználó ill. tag vagy bármely más személy számítógépében keletkező károkat, amelyeket a szolgáltatással kapcsolatos anyagokban való részvétel vagy azok letöltése eredményezett
   a szolgáltatásokra feltöltött tartalom, illetve a tagok által vagy a tagok részére küldött tartalom, illetve a webhelyek felhasználói ill. tagjai között történő online vagy offline kommunikáció által okozott bármilyen veszteség vagy kár; ill.
   bármilyen hiba, kihagyás, megszakítás, törlés, meghibásodás, működés- vagy átvitelbeli késedelem, kommunikációs csatorna meghibásodása, valamint a webhelyek felhasználóinak vagy tagjainak kommunikációja során bekövetkező lopás, adatvesztés vagy illetéktelen hozzáférés.

  JOGNYILATKOZATOK
  A felelősség korlátozása

  GalaxyPlaza nem tartozik felelősséggel az idevágó jogszabályok által meghatározott mértékig a neked vagy bármely, harmadik félnek közvetett, véletlen, speciális vagy büntető kártérítésből adódó károkért (ideértve a profitveszteséget is), amelyek a szolgáltatások használatából keletkeznek még akkor sem, ha a GalaxyPlázát előzőleg értesítették az ilyen károk lehetséges előfordulásáról.

  A fentiektől függetlenül a GalaxyPlaza meglévő felelőssége bármilyen okból – a történtekre való tekintet nélkül – mindig arra korlátozódik, amely a következők közül nagyobb értéket képvisel:
   bármely összeg, amelyet a GalaxyPlázának fizetett a szolgáltatásért, ill.
   $50, azaz ötven USD.

  A GalaxyPlaza visszautasít minden olyan közvetlen vagy közvetett garanciát ill. feltételt, amely magában foglalja, de nem korlátozódik az alábbiakra: értékesíthetőségre vonatkozó garanciák és feltételek, adott célra való alkalmasság, zavartalan haszonélvezet, pontosság, jogtisztaság.

  A GalaxyPlaza nem garantálja, és nem ígéri:
   a szolgáltatások használatából adódó bármilyen konkrét eredményt
   a szolgáltatások megfelelnek az elvárásaidnak
   a szolgáltatások megszakítás nélküli, valamint időben, biztonságosan és hibamentesen történő elérését, illetve
   azt, hogy a szolgáltatások használatából adódó eredmények pontosan vagy megbízhatóak lesznek.

  A GalaxyPlaza nem köteles a webhelyen végzett tevékenységek ellenőrzése. Azonban a kereskedőnek – felszólításra – igazolnia kell, hogy az egyes termékek esetében megfelelő engedélyekkel, nyilvántartással és adminisztrációval rendelkeznek.
  Továbbá a kereskedő feladata, hogy – felszólításra – igazolja, mind az értékesítő, mind a vásárló maradéktalanul teljesíti az egyes feltételekhez kötött értékesítéshez kapcsolódó fenti feltételeket (engedélyek, életkor stb.).
  A kereskedő feladata, hogy – felszólításra – igazolja a termék ill. annak szállítása biztonságos, tárolása megfelelő, a vevő és harmadik fél számára az egészségre, anyagi javakra nem lehet veszélyes. Ezzel kapcsolatos dokumentáció elkészítése és naprakészen tartása a kereskedő feladata, azt – felszólításra – be kell mutatnia a GalaxyPlaza számára.


  Megjegyzés

  Ha a fentiekkel kapcsolatban véleményed van, kérjük, jelezd az info@galaxynetplaza.com e-mail
  címen.

   


  Jognyilatkozatok

  Copyright © 2008 – 2020, GalaxyPlaza. Minden jog fenntartva. A webhelyen megjelenő védjegyek, szimbólumok és szolgáltatási jelzések („jelzések”) saját tulajdonunk vagy harmadik felek tulajdona. Ezen jelzések előzetes írásbeli engedélyünk vagy az adott harmadik fél előzetes engedélye nélkül történő használata tilos.